
I Miejsce Innowacyjny Farmer 2022
Od 2012 roku prowadzimy nieduże gospodarstwo rolne zajmujące się hodowlą trzody chlewnej. W 2019 roku zaczęliśmy produkować swojskie wędliny, które obecnie dostarczamy klientom z całej Polski. W październiku rozwój
Od 2012 roku prowadzimy nieduże gospodarstwo rolne zajmujące się hodowlą trzody chlewnej. W 2019 roku zaczęliśmy produkować swojskie wędliny, które obecnie dostarczamy klientom z całej Polski. W październiku rozwój
Zalety i wady wędzenia żywności to częsty temat rozmów wśród miłośników swojskich wyrobów. Niestety tradycja samodzielnego wędzenia wędlin domowych powoli odchodzi w niepamięć. Zamiast tego coraz popularniejsze staje się
Mieszkańcy dużych miast często skarżą się na kiepską jakość produktów w supermarketach. Nic więc dziwnego, że wysyłka wędlin z małych gospodarstw rolnych jest tak popularna. Dzięki temu możesz otrzymać naturalne wyroby
Małgorzata i Emil Sobieccy prowadzą sprzedaż wędlin prosto z gospodarstwa. Ich wyroby znalazły uznanie wśród klientów, którzy chętnie wracają po kolejne zakupy. Jeden z ich wyrobów to kiełbasa podsuszana. Jak się
Małgorzata i Emil Sobieccy z Lubelszczyzny prowadzą od ponad dwóch lat przydomową masarnię, wytwarzając i sprzedając wędliny znane pod szyldem Smaki Doliny Zielawy. Mięso pochodzi od zwierząt wyhodowanych w tym gospodarstwie, czyli
Tym razem chcemy Wam zaproponować przepis na bardzo proste zapiekanki, które świetnie sprawdzą się na podwieczorek lub kolację. W tym wydaniu w wersji z mielonką, ale świetnie sprawdzi się też szynka,
Biała kiełbasa cieszy się największą popularnością w okresie świąt Wielkiej Nocy. Jest ona niezastąpionym dodatkiem do żurku. Podajemy ją również na ciepło z dodatkiem musztardy, chrzanu lub ćwikły. A my chcielibyśmy zaproponować
Tak piszą o nas na portalu farmer.pl 🙂 Odwiedzamy masarnię Smaki Doliny Zielawy należącą do państwa Sobieckich, zlokalizowaną w Dawidach, w powiecie parczewskim, regionie, który został wyjątkowo dotknięty przez afrykański pomór świń w 2018