Pytania i odpowiedzi

Wędliny do wysyłki pakowane są próżniowo. Dodatkowo pakowane są w specjalne opakowanie termiczne z wkładem chłodzącym.

Paczki są wysyłane firmą kurierską InPost.

Paczki wysyłamy od wtorku do czwartku. Mamy wtedy pewność, że przed weekendem dotrą do adresata.

Mięso które wykorzystujemy do produkcji naszych wyrobów pochodzi od zwierząt hodowanych w naszym rodzinnym gospodarstwie, które położone jest we wsi Dawidy w województwie lubelskim.

Nasze świnki są karmione paszą wytarzaną na bazie zbóż, pochodzących głównie z naszego gospodarstwa. Mamy, więc pewność, że ich mięso jest najwyższej jakości.

Tak, ponieważ sól peklowa zapewnia bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktu, przez co chroni konsumentów przed laseczkami jadu kiełbasianego. Peklosól jest w pełni bezpieczna dla zdrowia człowieka gdyż zawarty w niej Azotyn sodu występuje w niej w bardzo niewielkiej ilości – w 1kg peklosoli znajduje się 0,005 kg azotynu sodu.

QAFP to skrót od Quality Assurance for Food Products, pojęcia tłumaczonego jako System Gwarantowanej Jakości Żywności. Został on opracowany w 2009 roku przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, zrzeszającą przedsiębiorstwa branży mięsnej. 11 grudnia 2009 roku system został uznany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi jako krajowy znak najwyższej jakości żywności.

QAFP obejmuje swoim zasięgiem wszystkie ogniwa łańcucha produkcyjnego w ramach koncepcji „ od pola do stołu”. Wyznacza restrykcyjne normy dla całości drogi, jaką żywność przebywa z gospodarstwa do konsumenta gwarantując bezpieczeństwo oraz najwyższą jakość produktu. System zwraca także szczególną uwagę na dobrostan zwierząt, opiekę weterynaryjną oraz ochronę środowiska.